Valeta
Europa Azija Australija Karibai Afrika Šiaurės Amerika Pietų Amerika Naujoji Zelandija Aliaska





Apsilankymo kainos
Suaugusiems 9 €
Studentams 5 €
Vaikams iki 14 metų nemokamai
EKSKURSIJOS
Norintiems labiau pažinti šį įstabų miestelį siūloma sudalyvauti ekskursijose, kurios nuo birželio iki rugsėjo mėnesio vykdomos rytais, o nuo spalio iki gegužės po pietų.
Mdina. Čia aplankysite salos centrinę dalį, praeidami pro siauras Mdinos gatves “Tylos miestai”, lipdami tvirtovės sienomis iš jų aukščio pamatysite nuostabią salos panoramą .Praeidami pro Grikių vartus papulsite į Rabatą, kur aplankysite katakombas, toliau bus aplankomos Dingli uolos. Po pietų lauks pasivaikščiojimas po Šv. Antano botanikos sodą ir katedrą Mosta mieste, įspūdingas kupolas nepaliks abejingų. Pabaigai aplankysite amatų centrą Ta- Alyje, kur turėsite laisvo laiko apsipirkimams.
Apsilankymo kaina žmogui nuo 32 eurų, (ekskursija vykdoma antradieniais).
Apsilankymo kaina žmogui nuo 28 eurų, (ekskursija vykdoma trečiadieniais).
Apsilankymo kaina žmogui nuo 55 eurų, (ekskursija vykdoma ketvirtadieniais, šeštadieniais).
Jeigu Jums būtų sunkų
suderinti grupinių ekskursijų grafiką, arba būtų norima pabuvoti unikaliose
vietose, kur neatvažiuoja turistiniai autobusai bus galima pasinaudoti
privačiomis ekskursijomis su gidais, kurių aukšta kvalifikacija padės Jums
patirti neišdildomų įspūdžių. Automobilio arba autobuso pagalba galėsite
visapusiškai pasimėgauti savo kelione.
MAITINIMAS
Čia atvykę suprasite, kad Maltos maistas turi turtingas kulinarijos tradicijas. Maltų virtuvės pagrindas yra Cuccina Povera – vargingo žmogaus virtuvė. Kas anksčiau buvo laikoma varguolių virtuve, na o dabar čia yra madinga aukštoji (haute) virtuvė. Čia iki pat šiol yra išlikusi našlės sriuba, kuri garsėja tuo, kad ją ruošdavo vargingos našlės iš to, ką gaudavo vietinėje bendruomenėje – įvairių kąsnelių, maisto likučių. Šių dienų Maltos virtuvei daug įtakos padarė italų virtuvė, taip pat galima pastebėti ir arabų šalių įtaką. Maltiečiai yra linkę valgyti daug angliavandenių – duonos. Tad šiuo polinkiu jie yra sukūrę nuostabų maltietiškos duonos receptą. Pastizzi tai vienas skaniausių greito maisto produktų. Nedideli sluoksniuotos tešlos suktinukai su rikota ir saldžiomis pupomis. Tradicinis Maltos maistas yra kaimiškas ir priklausantis nuo sezono. Lampuki pyragas iš žuvies ir triušienos troškinio, Bragioli tai – alyvuogės su jautiena, maltietiškas daržovių troškinys – Kapunata. Desertų mėgėjams siūloma paragauti Kannoli, tai – vamzdelinis traškus pyragaitis su rikota, taip pat siūloma paragauti : ledų, cukruje virtų vaisių ir grietinėlės mišinuko užtepto ant biskvito ir saldutėlį trintų ir sveikų migdolų mišinį. Įprasti patiekalai tai – triušis, kimštas moliūgas arba ilgas agurotis. Nors maltiečių virtuvė gana kaloringa, tačiau po ilgų vaikščiojimų po miestą verta skaniai ir sočiai pasistiprinti. Vynas Maltoje labai skanus, o vietinis alus – labai gaivinantis.
ORAI
NAKTINIS GYVENIMAS
Vos tik nusileidus saulei suprasite, kad maltiečiai nėra tokie ramūs, kaip atrodytų iš pirmo žvilgsnio. Čia vakare galite aplankyti judriausius rajonus, kuriuose verda naktinis gyvenimas. Paceville, Marsaskala ir Bugibba. Linksmiausia vieta Maltoje yra laikoma Paceville, kur klubai ir barai įsikūrę vienas šalia kito siauroje Šv. Ritos gatvėje. Sklindanti garsi ir energinga muzika čia pritraukia ypač daug jaunimo, įėjimai į klubus nemokami, suradę savo skonio muziką viename iš daugelio klubų galėsite smagiai praleisti vakarą.